Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/installatietechniekhartog.nl/httpdocs/core/kernel/Database/Database.php on line 122
Mechanische Ventilatie - Installatietechniek Hartog BV
header_nefitactie1.png

Mechanische Ventilatie

 

In tijden dat het economisch minder gaat, investeren we minder snel in duurzame producten. Toch is het vaak eenvoudig stappen te maken in het besparen van energie. De mechanische ventilatiebox is maar al te vaak een verbruiker van te veel energie. Soms omdat deze box bij u nog is voorzien van een wisselstroommotor, soms omdat de ventilatoren zeer sterk vervuild zijn. 

Zo’n oude mechanische ventilatiebox verbruikt al gauw 80% meer elektriciteit dan een nieuwe unit met een gelijkstroommotor. Dit komt neer op ongeveer € 60,00 per jaar.

Een nieuwe Itho CVE op gelijkstroom kost u tijdelijk € 335,00 inclusief installatie.  De nieuwe box verdient zich dus in slechts 4 jaar terug. Het onderhoud aan een MV box kost € 25,00 per keer.

Is uw woning al voorzien van een mechanische ventilatiebox op gelijkstroom, dan is het waarschijnlijk wel nuttig deze te controleren op vervuiling. Wij kunnen dit direct uitvoeren tijdens het onderhoud aan uw cv ketel.

Ook sterk vervuilde boxen ventileren minder en verbruiken meer energie.                                                                                                                                                                     

   

               vervuild ventilatiekanaal                           vervuilde ventilator

 

Heeft u interesse in 1 van onze aanbiedingen neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende prijsopgave.